För dig som är ung – Linnamottagningen

balk

Bor du hemma och känner att du inte får ihop dina föräldrars vilja, samhällets vilja och din egen? Känner du att du blir kränkt och förtyckt varje gång du försöker diskutera det här med dina föräldrar?

sys5-mIngen människa ska behöva utstå hot och våld. Om det är konsekvensen när du försöker göra din röst hörd hemma så är det fel! Du kan komma till oss för stöd och rådgivning kring din situation. Vi lyssnar på dig och kan hjälpa dig att fundera fram en lösning.

• Funderar du på att lämna din familj?
Känner du att din situation är ohållbar och att du måste lämna din familj? Då hjälper vi till med kontakt med myndigheter, stöd och rådgivning.

• Har du lämnat din familj?
Om du har varit tvungen att lämna din familj på grund av kontroll, hot och våld och känner dig ensam så kan du kontakta oss för stöd och rådgivning.

Linnamottagningens rådgivning är öppen för både tjejer och killar. Det kostar inget att komma till oss och vi har tystnadsplikt. Alla som arbetar här har utbildning och erfarenhet av att träffa ungdomar som lever med kontroll, hot och våld från familj, släkt eller närstående.

Vi tycker det är viktigt att du får information om dina rättigheter och vilken hjälp som finns att få. Om du har behov av att kontakta myndigheter kan vi fungera som ditt ombud. Vi kan vara ett stöd, och även föra din talan om du inte vill eller orkar göra det själv.

Jourtelefon för ungdomar 020-40 70 40, alla dagar 9-22

balk

Öppen verksamhet

s_radgiv1Systra mi är Linnamottagningens öppna verksamhet och mötesplats för tjejer och unga kvinnor. Vi finns i Stockholm. Hos oss kan du möta andra i liknande situation, umgås, koppla av, fika, pyssla, prata och få hjälp med läxor eller andra praktiska saker som att söka jobb eller skola. Du kan låna böcker eller använda dator och Internet. Personal finns alltid på plats när vi har öppet.

Vi har också aktiviteter som middagar, filmkvällar, utflykter, kurser, resor och simning. Vi har både gruppaktiviteter och individuellt stöd, du väljer själv vad som passar dig. Vi finns här för dig!

balk

Skyddat boende

s_radgiv2Du som inte kan bo kvar hemma behöver komma i kontakt med socialtjänsten. Vi kan hjälpa dig i den kontakten, och ge dig stöd och hjälp i att börja ett nytt liv. Vi har lång erfarenhet av att stötta tjejer som har bott i olika former av skyddade boenden.

Share Button